Entri 52: Logout

Kita ada laptop. Dan seiring dengan tu, kita juga ada emel, facebook, twitter, blog, friendster (kuno gila), bla bla bla….. Jadi, kebiasaannya kita memang akan malas untuk logout segala benda yang aku dah sebut tadi.

Lantaklah… laptop aku. Ape ko kesah???

Hahaha… kau tahu lah nasib kau nanti.

Kadangkala kita ada yang jenis terlalu percaya orang. Kita tinggalkan je laptop kita tu tanpa sedar. Tengah main facebook tu, nak ke toilet, terus pergi. Balik-balik, tengok notification sampai 30. Apa yang kita dah buat?

Owh… Baru perasan kita dah dipermainkan. Wakenabeb!!!

Status baru: Saya hensem…

Lawak seyh… gara-gara lupa nak logout. Rakan kita permainkan kita dalam facebook kita. Haha…

Nampak leceh. Ye lah. Nak pergi toilet je. Buat apa nak logout? Tapi hal ini jangan buat remeh. Ini baru sikit. Korang nak ke nanti korang tiba-tiba kena maki dengan kawan-kawan facebook korang (dan juga kakak abang adik korang kalau ada facebook) dalam facebook sebab korang “buat” status ini:

Status baru: Saya gay, **** saya hebat… saya nak jual badan… sape nak dial 01********

Hambek kau… puas la kau menjawab nanti…

Jadi, nasihatku, logout la segala akaun anda sebelum anda nak ke mana-mana. Or kalau anda malas pun, pandai-pandailah anda lock laptop anda. Ingat. laptop tu hak peribadi dan sesiapa pun tak boleh ceroboh hak peribadi anda. Oke??

~aku tak pernah kena, aku buat kat orang ada. Hahaha…~

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: