Entri 56: Kent

Apakah itu Kent? Makanan? Rokok? Jus buah? Jeans?

*teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttt*

Kalau nak tahu, mari saya bawa anda melancong ke England. Sediakan kelengkapan yang perlu. Kapal terbang Shundaichi Airlines akan berlepas sebentar lagi. (wakakakaka….)

Semalam aku menghadiri taklimat tentang aktuari. Penceramahnya datang dari England. Mr. Nick Wood namanya dan mengajar di UNIVERSITY OF KENT. Oh, ini sangat menarik. Dalam ceramahnya semalam, beliau menerangkan apa itu aktuari, bagaimana kerjanya, kod etika seorang aktuari, dan bermacam lagi. Paling best bila tunjuk gaji. Bayangkan jika hanya bergelar student yang ambil at least diploma kat university tu, kalau kerja dalam bidang aktuari, gajinya £30500++. Sila ambil perhatian bahawa itu nilai dalam pound sterling. Bukan ringgit atau rupiah. Hahaha… Jadi, kalau dah jadi senior actuary, kira sendiri la gaji korang setahun. Lagi mewah dari doktor dan jurutera (yang ramai orang anggap gaji banyak). Hahaha…

Seriusly, aku rasa aku buat pilihan yang betul untuk ambil kos ni. Kena buat betul-betul lepas ni.

Baiklah. jika nak tahu lebih lanjut tentang universiti ni, sila lawat website ini;

http://www.kent.ac.uk/

~cari gambar universiti ni tapi tak ada~

Advertisements

1 Komen

  1. srmukm :) said,

    4 April 2010 pada 12:37

    http://sekretariatrakanmudaukm.blogspot.com/


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: